Megváltoztak a mérkőzéslátogatási és a versenyszabályok

By | 2022.03.08

A vonatkozó jogszabályok, valamint az MKSZ módosított Sportegészségügyi Szabályzata és Versenykiírása értelmében kivezetésre kerültek a bajnoki- és kupamérkőzések szereplőire, illetve nézőire vonatkozó, a koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályok. 

Tájékoztatjuk a sportszervezeteket a bajnoki-, illetve kupamérkőzések résztvevőit, közreműködőit és nézőit, hogy a 2022. március 7-én hatályba lépő 77/2022. (III.4.) Kormányrendelet értelmében a kézilabda-mérkőzések védettségi igazolvány nélkül is látogathatóvá válnak és a találkozókon a csarnokokban a maszkhasználat sem kötelező a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetése miatt.  

A Magyar Kézilabda Szövetség a jogszabályokkal összhangban módosította Sportegészségügyi Szabályzatát (mellékelten küldjük a módosított szabályzatot), a bajnokságokra és kupaversenyekre érvényes Versenykiírásból pedig kikerültek a koronavírus-járvány miatt hozott szabályok (a 2021-2022. évi NBI-es, NBI/B-s, NBII-es, Magyar Kupa, Liga Kupa, Ifjúsági I-III. osztály, serdülő I-III. osztály és U16 I-II. osztály mérkőzéseiről rendelkező versenykiírások 13. számú mellékletét a Szakmai- és Versenybizottság hatályon kívül helyezte), ennek értelmében a mérkőzéseken való részvételhez, közreműködéshez nincs szükség negatív COVID-teszteredményre vagy védettségi igazolvány bemutatására.

Forrás: MKSZ