Tájékoztató a IX. Nyári Kézilabda Fesztivál csapatvezetői és edzői részére

By | 2018.08.23

TÁJÉKOZTATÓ
a
IX. Nyári Kézilabda Fesztivál – Budapest Kupa 2018
Csapatvezetők, edzők részére

 

A sportcsarnokok címlistája:

  • Elektromos spcs. XIII.ker. Népfürdő utca 18-20.
  • SINOSZ spcs IX.ker Könyves Kálmán Krt. 28.
  • OSC spcs X.ker. Zágrábi út 14.
  • Építők spcs. X.ker. Vajda Péter u.38.
  • FTC Faház X.ker. Vajda Péter utca (FTC Népliget sporttelep)
  • Kerék Ált.Iskola III.ker. Kerék utca 18-20.
  • VASAS spcs edzőtereme XIII.ker Fáy utca 58.
  • Pénzügyőr sportcsarnok X.ker. Kőér utca 1-3.

 

A továbbiakban szeretnénk néhány információt és kérést megosztani veletek:

1, Kérünk mindenkit, hogy pénteki napon a sportcsarnokok közelében a parkolási rendet figyelje, hisz ezen a napon a parkolásért adott területeken fizetni kell. Arra is felhívnánk a figyelmet, hogy a gépkocsikban ne hagyjanak látható helyen értékeket, lehetőleg még sporttáskákat sem. (A nagyobb rendezvények mindig vonzóak a tolvajok számára)

2, Az Elektromos sportcsarnok mindkét napon (péntek, vasárnap) a főbejárat felöl közelíthető meg.

3, Kérjük a csapatvezetőket, hogy minden mérkőzés előtt legalább fél órával az ONLINE csapatlistát ellenőrizze (mezszám, játékoslista, hivatalos személy), a versenybírói asztalnál a sportolói igazolásokat ellenőrzésre adja le, hogy a mérkőzések időrendjét tartani lehessen! (Jelenlegi információnk szerint a rendszer még további fejlesztés alatt áll. Pillanatnyilag a játékosokat csak a BKSZ hivatalos személyei tudják átemelni a jegyzőkönyvbe, ezért a mérkőzések előtti egyeztetés, nagyon fontos a zökkenőmentes lebonyolításhoz.)

4, (CSAK A HAZAI CSAPATOKNAK!) Rendezvényünk jellemzően felkészülési torna, ezért kérünk benneteket, hogy az MKSZ által kiírt versenykiírásokban foglalt „szakmai előírásokat” a torna során tartsátok szem előtt. Várhatóan az MKSZ szakemberei ezt ellenőrizni fogják.

A legfontosabb előírások:

Az MKSZ korosztályos szakmai követelményei a Fesztivál teljes egészére vonatkoznak, elsősorban a védekezésre és a cserékre, valamint a kapus mezőnyjátékosként történő szerepeltetésével kapcsolatban.

a.) Ifjúsági korosztályban nincs szabályozás,

b.) Serdülő korosztály „Serdülő mérkőzésen cserélni csak támadásban lehetséges, vagyis csak az a csapat hajthat végre cserét, aki a labdát birtokolja. Ez alól kivételt képez a sérült játékos lecserélése, a kapus helyett támadó mezőnyjátékos visszacserélése kapusra, illetve hétméteresnél a kapuscsere.

c.) U15-U11 a teljes játékidő alatt tilos a vegyes védekezés (célzott emberfogás) alkalmazása, illetve a védőjátékosok célzott cseréje. A teljes csapattal történő emberfogás engedélyezett. Amennyiben a védekezés nem a fent leírtaknak megfelelően történik az eddigi gyakorlatnak megfelelő szankciókat kell alkalmazni.

d.) Játékosok kötelező szerepeltetése: U11-U13 minden a mérkőzésre nevezett játékosnak mindkét félidőben minimum 7,5 perc játéklehetőséget KÖTELEZŐ biztosítani, az U14-U15 minden a mérkőzésre nevezett játékosnak az első félidőben minimum 7,5 perc játéklehetőséget KÖTELEZŐ biztosítani.

e.) Kapus támadó játéka: Az U14-15 bajnokságokban – a pályán lévő teljes csapatlétszám esetén – a mérkőzés első félidejének teljes ideje alatt tilos a kapus támadó mezőnyjátékosként történő szerepeltetése. Az U11-13 korcsoportokban a mérkőzés mindkét félidejének teljes időtartalma alatt tilos a kapus támadó mezőnyjátékosként történő szerepeltetése. Ennek értelmében kizárólag csapata saját védőtérfelén vehet részt a játékban, mint mezőnyjátékos!

f.) Az U11-U13 korosztályok esetében a TILOS A WAX HASZNÁLATA!

5, Minden más korosztály esetében a sportcsarnokokban CSAK VÍZESBÁZISÚ WAX használható! A BKSZ kirendelt teremfelügyelője, ennek betartását ellenőrzi, eltérés esetén a takarítási díj (40000Ft+Áfa) kiszámlázásra kerül az érintett sportszervezet felé.