e BKSZ

Ezen az oldalon a Budapesti Kézilabda Szövetség e ügyintézésével és a Magyar Kézilabda Szövetség által idedelegált feladatok e ügyintézésével kapcsolatosan tájékozódhat.

BKSZ e számlázásIgazolásÜgyintézés

A mai felgyorsult élet és a gyors információáramlás megköveteli a korábbi bevált papíralapú, személyes közreműködéssel elvégzett feladatok logikus összefogott és rendezett egységes szerkezetben történő ellátását, tevékenység és erőforrások optimalizálását. Ennek első lépése a BKSZ életében az elektronikus számlázási rendszerre való átállás. A rendszer a számlázz.hu által működtetett felületen történik, mely akár egy mobil telefon vagy egyéb kommunikációs eszköz felhasználásával internet kapcsolat alapján lehetséges.

Miért jó a csapatoknak?

Jellemzően a csapatok nagy része már banki átutalással teljesíti a BKSZ-el kapcsolatos kötelezettségeit, a korábbi években már jól bevált elektronikus űrlapon történt igénylések következtében, és sok esetben csak a számla papír alapú kinyomtatott – számvitelileg elszámolható – példányáért kellett a BKSZ-be szövetségi időben befáradni. Erre a jövőben nem kerül sor, hiszen a banki teljesítést követően, a befizetés beazonosítása után a BKSZ a csapat, sportszervezet részére kiállítja a számlát, melyet a partner döntése alapján vagy személyesen átvehet a BKSZ-ben szövetségi időben, vagy e szignóval ellátott hiteles számlaként (NAV által elfogadott bizonylat) elektronikus úton megküldjük a csapat regisztrációnál megadott email címére.

Mi a díjbekérő?

A díjbekérőt jellemzően emlékeztetőként bocsátunk ki partnereink felé, felhívva figyelmüket esetleges kötelezettségükre, vagy az általuk kért szolgáltatás, termék értékének meghatározására. A díjbekérő számviteli bizonylat, azonban nem minősül lekönyvelhető tételnek. A díjbekérő alapján teljesített átutalásoknál a díjbekérő számát feltüntetve beazonosítjuk a partner befizetését, és a díjbekérővel megegyező, de a pénzügyi teljesítés időpontjára szóló számlát (lekönyvelhető számviteli bizonylat) állítunk ki papír alapon vagy e szignóval ellátva a partner kérése alapján.

Mi a teendő?

Ha még nem tették meg sportszervezetük adatait az alábbi adatlapon közöljék velünk.

Az űrlap kitöltése és beküldése után munkatársaink az abban megadott adatok alapján visszaellenőrzik azok valódiságát (telefon hívás, email küldés válasz kérés), az ellenőrzés sikeressége után tekintjük valósnak a beküldött adatokat.

Reméljük a korábban bevezetett az ügymenet gyors személyes megjelenést nem igénylő ügyintézéshez hasonlóan ezek a szolgáltatások is a partnereink lehető leggyorsabb, zökkenőmentesebb és költséghatékonyabb ügyintézését segítik elő.

Segítségüket megköszönve várjuk az alábbi adatok kitöltését és visszaküldését.

BKSZ

[contact-form-7 404 "Nem található"]

A Magyar Kézilabda Szövetség 2014. augusztus 1-től áttért az új elektronikus igazolási,- átigazolási rendszer használatára. Ennek megfelelően a korábbi Kézilabda Igazolványok 2014. augusztus 1-től érvénytelenek. Az új rendszerből elektronikus úton előállított igazolványok elkészítéséhez a következő lépéseket kell a sportszervezeteknek elvégezniük:

Egy un. “elektronikus ügyintéző“-t – de akár több személyt is sportszervezetenként – regisztráltatni kell. Az ersekr@keziszovetseg.hu email címre meg kell küldeni az elektronikus ügyintéző adatait:

Csapatneve:

  • Ügyintéző neve,
  • születési idő,
  • születési helye,
  • anyja neve,
  • email címe,
  • telefonszáma.

Az adatok megküldése után az MKSZ megküldi a megadott email címre a rendszer használatához szükséges azonosítót és jelszót, melyet az első bejelentkezéskor tanácsos megváltoztatni.

Ezek birtokában be tud lépni a rendszerbe a http://kezilabda.szamithat.hu/ oldalon ahol a saját csapatának a rendszerbe a korábbi elektronikus rendszerekből átemelt játékosainak adatait láthatja.

A sportolókhoz fényképet kell feltölteni.

A fénykép feltöltése után kérhető a BKSZ-től a Sportorvosi oldal kinyomtatása, mellyel a játékos a sportorvosi engedélyét a korábban megszokott módon tudja intézni. A fénykép feltöltése nélkül nem nyomtat a rendszer sportorvosi engedélylapot.

Abban az esetben, ha a sportolónak még van érvényes sportorvosi engedélye és nem kíván annak lejártáig újból sportorvoshoz elmenni, a régi kézilabda igazolványát (melybe ez az engedély be van pecsételve) köteles leadni a BKSZ Jogi Igazolási, és átigazolási ügyintézőjének, aki az azon szereplő érvényességgel kiállítja az új sportorvosi lapot (természetesen ha a fénykép már fel van töltve a sportolóhoz).

A kézilabda igazolvány első lapjának kiállítására a sportoló kérésére akkor kerül sor, ha valamely osztályban játékengedélyt kértek s az ahhoz kapcsolódó díjakat befizették. Amennyiben más megyei Szövetségnél is vagy az MKSZ VAB-nál is kell játékengedélyt kérni a sportoló részére, nem szükséges leutazni annak székhelyére, hanem az engedély kiállításához szükséges nyomtatványt és az engedély díját (biztosítással együtt) elegendő befizetni, átutalni az illetékes szervezet számára. Az átutalás és a szabályos igénylés beérkezése után az elektronikus rendszerben az illetékes szervezet megjelöli a kiadandó játékengedélyt és a területileg legközelebbi Szövetségben (valamennyi befizetett és szabályosan megkért játékengedélyt tartalmazó) előlapot ki lehet nyomtatni, jelentős időt és utazást megkímélve ezzel.

Az így kiállítandó nyomtatványok díja 100 Ft + ÁFA  /oldal egy igazolvány esetén 200 Ft+ÁFA / garnitúra.

Igazolás

 

BKSZ ügyintézés - New Page