2022/2023

Budapesti Kézilabda Szövetség
versenykiírásai (dokumentumai)

Online jegyzőkönyvvezetés

A Budapesti Kézilabda Szövetség a 2018/2019. évi bajnokságtól már alkalmazottak alapján a kor követelményeinek megfelelően, kímélve a környezetet a 2022/2023 évi Budapest Felnőtt Bajnokságban kizárólag – a papíralapú jegyzőkönyv elhagyásával –  online jegyzőkönyvvezetést alkalmazza.

Valamennyi csapat köteles hazai mérkőzésein az online jegyzőkönyvvezetéshez értő a feladatait professzionálisan ellátó személyt és a munkájához kapcsolódó technikai feltételeket (laptop, tablet, internet elérés) a mérkőzés megkezdése előtt egy órával, a mérkőzés befejezéséig biztosítani.

Az online jegyzőkönyvvezetőket a sportszervezet elektronikus ügyintézője az MKSZ központi rendszerében emelje be a sportszervezet alá a regisztrációs kódjuk alapján, mert így fognak tudni hozzáférni az aktuális jegyzőkönyvekhez.

A sportszervezeteknek nem kell papír alapon kitölteniük jegyzőkönyvet!  A mérkőzés kezdési időpontja előtt legkésőbb egy órával az MKSZ központi felületén a csapat összeállítást mezszámokkal együtt el kell készíteni az adott mérkőzésre. A mérkőzés előtt a helyszínen csak át kell emelni az így elkészített listát és az esetleges módosításokat elvégezni.

A véglegesített listák beemelésével együtt a közreműködők és a mérkőzés résztvevőinek kézilabda igazolványait és a sportorvosi igazolásait engedélyeit a csapatgyűjtőben sorba rendezve át kell adni a mérkőzés játékvezetőinek, versenybírójának.

Az átadott dokumentumok ellenőrzése alapján kerül a mérkőzés előtt véglegesítésre az online jegyzőkönyvvezetővel együtt a rendszerbe.

A csapatfelelős a versenybírói lapon a aláírásával igazolja (mint a papír alapú jegyzőkönyvek esetében), hogy a sportolók helyes mezszámmal és igazolvány számmal kerültek rögzítésre az online rendszerben.

A mérkőzés folyamán az online jegyzőkönyvvezető vezeti a jegyzőkönyvet, melyet a mérkőzés végén a játékvezetők és versenybíróval történt egyeztetés esetleges korrekciók elvégzése után összesít és lejátszottra állítja a mérkőzést. Innen kezdve más teendője nincs.

Bármely esetleges technikai hiba esetén a versenybíró által vezetett versenybírói lap alapján a mérkőzés végén utólag fel kell rögzíteni a hiányzó eseményeket és úgy nyilvánossá tenni a jegyzőkönyvet.

A rendelkezésre álló informatikai hátteret kihasználva, így a csapatok és a szövetség munkája is könnyebb és hatékonyabb lesz, a külső szemlélők aktívan nyomon követhetik az aktuális Budapest bajnoki mérkőzések állását a világ bármely pontjáról.

Azok a csapatok akik e feltételnek nem tudnak bármely okból eleget tenni, a BKSZ Versenybizottságától kérhetik központilag kiküldött online jegyzőkönyvvezető delegálását a mérkőzésre.

Egy egy mérkőzésre nincs lehetőség, aki kérelmezi a központilag biztosítandó személy közreműködését, az tudomásul veszi, hogy a 2020/2021-es bajnokság teljes egészére a hazai mérkőzésekre annak költségeit viselve kerül biztosításra.

A kérelmeket kizárólag írásban  legkésőbb 2022. szeptember 9. 14:00-ig kell jelezni az iroda@handballbudapest.hu email címre megküldött kéréssel.

A központilag küldött online jegyzőkönyvvezető a BKSZ által kiszámlázott – a mérkőzésrendezési hozzájárulás összegét növelő – költsége 5.000 Ft/mérkőzés.

Megértésüket és segítő együttműködésüket megköszönjük, bármely kérdés esetén állunk rendelkezésükre!

BKSZ férfi bajnoki csoportok 2022/2023

Bp. I. o. férfi felnőtt

  1. Mini Titánok KSE
  2. XVI. ker. KMSE
  3. Bp. Elektromos SE
  4. Rév TSC II-Soroksár
  5. HORT SE
  6. SC Squadra Buda
  7. Kistext Sport Kft II.
  8. X
  9. Bp. Honvéd SE II.
10. Tempo KSE U23

Bp. II. o. férfi felnőtt

  1. Híd-Unio SE 
  2. MAFC II.
  3. Körte HVSE
  4. Sirály ÉSE
  5. Rév TSC II-BOB
  6. Magyar Telekom DSC
  7. KSA Budapest
  8. Pénzügyőr SE II.
  9. Rufusz CTSE
10. Budapesti Farkasok KSE
11. Bp. Honvéd SE III.
12. MÖSE

 

BKSZ-Elnök/038/1/2022.08.22. sz határozata a A 2022/2023 Budapest Felnőtt Férfi és Női Kézilabda Bajnokságok csoportbeosztása és sorsolási számai

BKSZ női bajnoki csoportok 2022/2023

Bp. I. o. női felnőtt

  1. Híd-Unio SE I.
  2. Malév SC-PSK
  3. Rév TSC
  4. Budapesti Farkasok KSE
  5. Rákosmenti KSK II
  6. TKSE
  7. UA Kistext SE
  8. NOVA KS KFT

Bp. II. o. női felnőtt

  1. Malév SC II
  2. Kőbánya SC II. Maják
  3. BEKSE
  4. Honvéd Zrínyi SE
  5. BRSE
  6. Budafoki KSE
  7. Mini Titánok KSE
  8. Gázművek MTE NKE
  9. Kőbánya SC I.
10. Híd-Unio SE II.

BKSZ-Elnök/038/1/2022.08.22. sz határozata a A 2022/2023 Budapest Felnőtt Férfi és Női Kézilabda Bajnokságok csoportbeosztása és sorsolási számai

Magyar Kézilabda Szövetség
versenykiírásai (dokumentumai)

A 2022-2023. évi Liga Kupa versenykiírása

Felhívjuk a sportszervezetek figyelmét, hogy a versenyengedélyek kiadásának követelménye, hogy a sportoló az MKSZ Back Office rendszerben aktív státuszú legyen és a szerződése vagy tagsági nyilatkozat fel legyen töltve illetve rendelkezzen érvényes sportorvosi engedéllyel.

Ügyintézés kizárólag előzetes egyeztetés által (email, telefon) az ügyintéző részéről visszaigazolt időpontban lehetséges várakozás nélkül végezhető a játékengedélyek, igazolási és átigazolási ügyekkel kapcsolatban!