2020/2021 Bajnokságok

Budapesti Kézilabda Szövetség versenykiírásai (dokumentumai)

Online jegyzőkönyvvezetés

A Budapesti Kézilabda Szövetség a 2018/2019. évi bajnokságtól már alkalmazottak alapján a kor követelményeinek megfelelően, kímélve a környezetet a 2020/2021 évi Budapest Felnőtt Bajnokságban kizárólag – a papíralapú jegyzőkönyv elhagyásával –  online jegyzőkönyvvezetést alkalmazza.

Valamennyi csapat köteles hazai mérkőzésein az online jegyzőkönyvvezetéshez értő a feladatait professzionálisan ellátó személyt és a munkájához kapcsolódó technikai feltételeket (laptop, tablet, internet elérés) a mérkőzés megkezdése előtt egy órával, a mérkőzés befejezéséig biztosítani.

Az online jegyzőkönyvvezetőket a sportszervezet elektronikus ügyintézője az MKSZ központi rendszerében emelje be a sportszervezet alá a regisztrációs kódjuk alapján, mert így fognak tudni hozzáférni az aktuális jegyzőkönyvekhez.

A sportszervezeteknek nem kell papír alapon kitölteniük jegyzőkönyvet!  A mérkőzés kezdési időpontja előtt legkésőbb egy órával az MKSZ központi felületén a csapat összeállítást mezszámokkal együtt el kell készíteni az adott mérkőzésre. A mérkőzés előtt a helyszínen csak át kell emelni az így elkészített listát és az esetleges módosításokat elvégezni.

A véglegesített listák beemelésével együtt a közreműködők és a mérkőzés résztvevőinek kézilabda igazolványait és a sportorvosi igazolásait engedélyeit a csapatgyűjtőben sorba rendezve át kell adni a mérkőzés játékvezetőinek, versenybírójának. 

Az átadott dokumentumok ellenőrzése alapján kerül a mérkőzés előtt véglegesítésre az online jegyzőkönyvvezetővel együtt a rendszerbe.

A csapatfelelős a versenybírói lapon a aláírásával igazolja (mint a papír alapú jegyzőkönyvek esetében), hogy a sportolók helyes mezszámmal és igazolvány számmal kerültek rögzítésre az online rendszerben.

A mérkőzés folyamán az online jegyzőkönyvvezető vezeti a jegyzőkönyvet, melyet a mérkőzés végén a játékvezetők és versenybíróval történt egyeztetés esetleges korrekciók elvégzése után összesít és lejátszottra állítja a mérkőzést. Innen kezdve más teendője nincs.

Bármely esetleges technikai hiba esetén a versenybíró által vezetett versenybírói lap alapján a mérkőzés végén utólag fel kell rögzíteni a hiányzó eseményeket és úgy nyilvánossá tenni a jegyzőkönyvet.

A rendelkezésre álló informatikai hátteret kihasználva, így a csapatok és a szövetség munkája is könnyebb és hatékonyabb lesz, a külső szemlélők aktívan nyomon követhetik az aktuális Budapest bajnoki mérkőzések állását a világ bármely pontjáról.

Azok a csapatok akik e feltételnek nem tudnak bármely okból eleget tenni, a BKSZ Versenybizottságától kérhetik központilag kiküldött online jegyzőkönyvvezető delegálását a mérkőzésre.

Egy egy mérkőzésre nincs lehetőség, aki kérelmezi a központilag biztosítandó személy közreműködését, az tudomásul veszi, hogy a 2020/2021-es bajnokság teljes egészére a hazai mérkőzésekre annak költségeit viselve kerül biztosításra.

A kérelmeket kizárólag írásban  legkésőbb 2020. szeptember 8. 14:00-ig kell jelezni az iroda@handballbudapest.hu email címre megküldött kéréssel.

A központilag küldött online jegyzőkönyvvezető a BKSZ által leszámlázott – a mérkőzésrendezési hozzájárulás összegét növelő – költsége 5.000 Ft/mérkőzés.

Megértésüket és segítő együttműködésüket megköszönjük, bármely kérdés esetén állunk rendelkezésükre!

A mérkőzés előtti összeállítások feltöltése a Budapest Bajnokságokban

Készítettünk egy tájékoztatót, melyből talán egyszerűen értelmezhetőek azok a feladatok, melyeket a Budapest bajnokságok résztvevőinek akár hazai, akár vendégcsapatként vesznek részt egy mérkőzésen el kell végezniük, függetlenül attól, hogy az online jegyzőkönyvvezetést a csapat, vagy központilag a BKSZ biztosítja.
Kérjük figyelmesen nézzék át az alábbi linken található anyagot, ha még szükséges regisztrálják be az online ügyintézőt csapatuk alá, és a jövőben ezek alapján készítsék el a mérkőzéseikre a csapatok összeállítását.

Összeállítás kitöltése

BKSZ férfi bajnoki csoportok a 2020/2021-es bajnoki szezonra
BKSZ női bajnoki csoportok a 2020/2021-es bajnoki szezonra

Magyar Kézilabda Szövetség versenykiírásai (dokumentumai)

NB I/B, NB II, Magyar Kupa utánpótlás-bajnokságok versenykiírás
Sulikézi Fesztivál 2020/2021 versenykiírása
Liga Kupa versenykiírása

Felhívjuk a sportszervezetek figyelmét, hogy az MKSZ ügyviteli rendszerében összhangban az MKSZ és a BKSZ versenykiírásával, minden olyan játékosnak a hivatalos elérhető email címét rögzíteni szükséges, akinek játékengedélyt kérnek a 2020/2021-es bajnokságok bármelyikére.

Email cím rögzítésének hiányában nem adható ki játékengedély!

Ügyintézés kizárólag személyesen, az időpontfoglaló rendszeren keresztül történő időpontfoglalás idejében várakozás nélkül végezhető a játékengedélyek, igazolási és átigazolási ügyekkel kapcsolatban!