Elszámolási tudnivalók, nyomtatványok

A 2018-as évben a közreműködői díjak elszámolási tudnivalói
a Budapesti Kézilabda Szövetség játékvezetői, versenybírói, játékvezetői és szövetségi ellenőrei,
illetve a mérkőzéseken közreműködő órakezelők, online jegyzőkönyvvezetők részére.

2018.09.01-től

az MKSZ BackOffice rendszerében kerülnek elszámolásra:

  • Budapest felnőtt bajnokságok valamennyi mérkőzésének közreműködői díjai (játékvezetői, versenybírói) és
  • Budapest közigazgatási határán túli mérkőzés esetén az útiköltség elszámolása hasonlóan,
  • Gyermekbajnokság valamennyi a BKSZ által küldött mérkőzésének játékvezetői és versenybírói díjai,
  • Kisiskolás Bajnokság valamennyi a BKSZ által küldött mérkőzésének játékvezetői és versenybírói díjai.

BKSZ Irodának megküldendő elszámolási nyomtatványon (xlsx) kell elszámolni:

  • órakezelést -valamennyi bajnokságban és osztályban,
  • online jegyzőkönyvvezetést – valamennyi bajnokságban és osztályban,
  • egyetemi és főiskolás bajnokság játékvezetői díjait, utazási költségeit,

BKSZ Keretszerződés a 2018/2019-es bajnoki szezonra

2018-ban is a BKSZ központilag fizeti ki valamennyi rendezvényén (Bp. Bajnokságok, Gyermek és Kisiskolás Bajnokságok, Felkészülési Kupa, Ferenczy Kupa, Nyári Kézilabda Fesztivál, stb.) közreműködő játékvezetők, versenybírók szövetségi képviselők, jegyzőkönyvvezetők, órakezelők díjait.

Praktikusan nincs a mérkőzések helyszínén kifizetés, hanem központilag, átutalással kapja meg mindenki a mérkőzések díját akár felnőtt, ifjúsági, gyermekbajnoki vagy kisiskolás mérkőzésről legyen is szó!

A 2018/2019-as bajnoki szezonhoz kapcsolódó Budapesti Kézilabda Szövetséggel kötendő megbízási keretszerződések érvényes: 2018.09.01-től

BKSZ magánszemély megbízásos keretszerződés 2018/2019 (docx)

BKSZ magánszemély megbízásos keretszerződés 2018/2019 (pdf)

BKSZ számlás megbízásos keretszerződés 2018/2019 (docx)

BKSZ számlás megbízásos keretszerződés 2018/2019 (pdf)

BKSZ adónyilatkozat nyomtatvány 2018.01.01-től

A 2018-as mérkőzések elszámolásának alapfeltétele, hogy a BKSZ Nyilatkozat az adóelőleg megállapításához 2018. nyomtatványt kitöltve (kék tollal) aláírva eredetiben bejuttassa a BKSZ Irodára legkésőbb 2018. január 30-ig, illetve év közben az első mérkőzés előtt.

A nyilatkozat eredeti példányának beérkezéséig és elfogadásáig a BKSZ nem teljesít semmilyen kifizetést!

BKSZ Nyilatkozat az adóelőleg megállapításához 2018.(pdf)
BKSZ Nyilatkozat az adóelőleg megállapításához 2018.(xlsx) számíógéppel kitölthető

EKHO-s elszámolás

1. Rendelkezik olyan jogviszonnyal (munkaviszony, tagi jogviszony, vállalkozói jogviszony…), mely keretén belül legalább a minimálbér alapján (138.000 Ft/hó, évi 1.656.000 Ft) az általános szabálynak megfelelően fizetnek utána közterhet, és ezt 2018. évi munkáltatói igazolással igazolni is tudja, vagy
2. Jelenleg nyugdíjas (kizárólag az öregségi nyugdíj vehető figyelembe) és nyugdíját nem szünetelteti, az választhatja ezt az adózási módot.

Normál 10%-os költséghányados elszámolás

Akik nem rendelkeznek az EHO alkalmazásához szükséges feltételeket teljesítő jogviszonnyal (munkaviszony stb.) vagy nappali tagozatos hallgatók, egyéb biztosítási jogviszony nélkül.

Elszámoláshoz használható nyomtatványok 2018.09.01-től

Az elszámoláshoz használható nyomtatványok:

Mind a két nyomtatvány (BKSZ’180901′ EKHO és a BKSZ’180901′ 10%) használható egy vagy több mérkőzés elszámolására! Nincs külön gyermekbajnokira és felnőtt. főiskolás illetve egyéb mérkőzésekre más elszámolás.

Kérjük a nyomtatványt töltse le, majd annak az első fülén található tájékoztató alapján készítse el az elszámolást.

A nyomtatványt kinyomtatni nem kell, a kitöltött és a tájékoztatóban leírt módon átnevezett nyomtatványt kell emailban a handballbudapest@gmail.com címre elküldeni, a mérkőzést követő 48 órán belül.

BKSZ gépkocsi elszámolás 2018.09.01-től

Útiköltség elszámolásra használható nyomtatvány kizárólag előre egyeztetett és engedélyezett tervezett kifizetés esetére.

MKSZ tájékoztatás Munkáltatói igazolásról, a régi nyilatkozat törléséről 2018.01.08

“Fölhívjuk azon kollégák figyelmét, akik magánszemélyként számolnak el, hogy a legutóbb csatolt – és a rendszerből is letölthető – SZJA nyilatkozatot szükséges csatolni a Központi Rendszerbe! Ez a 2018. évi Nyilatkozat és a 2017.évit már nem fogadjuk el. Az új adóévre (2018) a 2018.évi nyilatkozatot szíveskedjenek csatolni, a régit pedig törölni kell a rendszerből, mert már nem aktuális!
Akik EKHO-san nyilatkoznak, 2018. évi Munkáltatói igazolást szükséges csatolni, a 2017. évit törölni kell a rendszerből!”

Köszönettel:

Bálega Tibor

PÉNZÜGYI KOORDINÁTOR
Magyar Kézilabda Szövetség 
Telefon: (+36 1) 435 4251 
Mobil: (+36 30) 645 2715 
E-mail: balega@keziszovetseg.hu 

MKSZ tájékoztatás Központi Játékvezetői rendszerről 2018.01.05

Tisztelt Játékvezető, Versenybíró, Ellenőr kollégák!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy meg lehet kezdeni a 2018. évi nyilatkozatok beadását a Központi Játékvezetői Rendszerbe (KJR).

Egy apró változás történt a nyilatkozatok beadásánál. A 2018. évtől külön kell nyilatkozatot beadni a az elszámolás módjáról és külön a gépjárműről. Ennek praktikus oka van, ugyanis általában az év során az elszámolásról a nyilatkozat nem változik, a gépjárművel kapcsolatos dokumentumok viszont változnak, amikor lejár pl. a Forgalmi engedély, vagy a Kötelező Felelősség Biztosítás befizetésének dátuma. Ilyenkor csak a Gépjármű nyilatkozatot kell majd újra beadni!

A Nyilatkozatok beadását a Személyes Adatok – saját karbantartás menüben kell elvégezni. A jobb oldalon megjelenő lehetőségek:

  • Alapadatok: csak azoknak kell beadniuk, akik eddig még soha nem adták be a rendszerbe az Adóazonosítójukat és a TAJ számukat! Akik a korábbi években már regisztráltak, nem kell ismét beadni!
  • Elszámoláshoz – Nyilatkozat – alap adózásról: ebben a menüpontban szükséges beadni az elszámolás módjáról a nyilatkozatot! Itt lehet választani, hogy valaki magánszemélyként, vagy számlásként kíván elszámolni.
  • Elszámoláshoz – Nyilatkozat – gépjármű: itt kell beadni a gépjárművel kapcsolatos nyilatkozatokat! 2018. január 1-től változás történt az SZJA tv-ben és már nem csak a házastárs tulajdona számít saját tulajdonnak, hanem a közeli hozzátartozóé is. Ennek részletei megtalálhatóak a mellékelt és a rendszerben is megtalálható „Csatolandó dokumentumok” elnevezésű dokumentumban.

A Nyilatkozatok beadása a mai naptól megtehető. Amennyiben valakinek az adminisztrátor befogadta a 2018. évi Nyilatkozatát, várhatóan 2018. január 10. után meg lehet kezdeni a mérkőzések elszámolását is.

Mellékelve megküldjük az alábbi dokumentumokat, melyek megtalálhatóak a KJR-ben is.

Fölhívjuk a figyelmet a Keretszerződés 15.) pontjára, amely szerint mindenkinek el kell számolnia a mérkőzését 2 héten belül, valamint, aki számlát ad, két héten belül köteles megküldeni a számláját a Magyar Kézilabda Szövetségbe. Előbbiek elmulasztása esetén az MKSZ-nek nem áll módjában kifizetni a mérkőzést.”

Az MKSZ központi rendszerével kapcsolatos valamennyi kérdéssel keressétek bizalommal:

Bálega Tibor
PÉNZÜGYI KOORDINÁTOR
Magyar Kézilabda Szövetség
Telefon: (+36 1) 435 4251
Mobil: (+36 30) 645 2715
E-mail: balega@keziszovetseg.hu