Elszámolási tudnivalók, nyomtatványok

2021.08.01-től a közreműködői díjak elszámolási tudnivalói
a BKSZ játékvezetői, versenybírói, játékvezetői és  szövetségi ellenőrei, illetve
a mérkőzéseken közreműködő órakezelők, online jegyzőkönyvvezetők részére.

2021.08.01-től

az MKSZ BackOffice rendszerében kerülnek elszámolásra:

 • Budapest felnőtt bajnokságok valamennyi mérkőzésének közreműködői díjai (játékvezetői, versenybírói) és
 • Budapest közigazgatási határán túli mérkőzés esetén az útiköltség elszámolása hasonlóan,
 • online jegyzőkönyvvezetést – Budapest felnőtt bajnokságban és osztályban (versenybíró 2 státuszban),
 • Gyermekbajnokság valamennyi a BKSZ által küldött mérkőzésének játékvezetői és versenybírói díjai,
 • Kisiskolás Bajnokság valamennyi a BKSZ által küldött mérkőzésének versenybírói díjai.

BKSZ Irodának megküldendő elszámolási nyomtatványon (xlsx) kell elszámolni:

 • órakezelést -valamennyi bajnokságban és osztályban,
 • online jegyzőkönyvvezetést – Budapest felnőtt bajnokság kivételével – valamenniy bajnokságban és osztályban,
 • egyetemi és főiskolás bajnokság játékvezetői díjait, utazási költségeit,

BKSZ Keretszerződés a 2021/2022-es bajnoki szezonra

2021-ben is a BKSZ központilag fizeti ki valamennyi rendezvényén (Bp. Bajnokságok, Gyermek és Kisiskolás Bajnokságok, Felkészülési Kupa, Ferenczy Kupa, Nyári Kézilabda Fesztivál, stb.) közreműködő játékvezetők, versenybírók szövetségi képviselők, jegyzőkönyvvezetők, órakezelők díjait.

Praktikusan nincs a mérkőzések helyszínén kifizetés, hanem központilag, átutalással kapja meg mindenki a mérkőzések díját akár felnőtt, ifjúsági, gyermekbajnoki vagy kisiskolás mérkőzésről legyen is szó!

A 2021/2022-es bajnoki szezonhoz kapcsolódó Budapesti Kézilabda Szövetséggel kötendő megbízási keretszerződések érvényes: 2021.09.01-től

BKSZ megbízási keretszerződés magánszemély 2021/2022 (pdf)

BKSZ megbízási keretszerződés számlás 2021/2022 (pdf)

BKSZ adónyilatkozat nyomtatványok 2022.01.01-től

A 2022-es mérkőzések elszámolásának alapfeltétele, hogy a BKSZ Nyilatkozat az adóelőleg megállapításához 2022. nyomtatványt kitöltve (kék tollal) aláírva eredetiben bejuttassa a BKSZ Irodára legkésőbb 2022. január 31-ig, illetve év közben az első mérkőzése előtt.

A nyilatkozat eredeti példányának beérkezéséig és elfogadásáig a BKSZ nem teljesít semmilyen kifizetést! A kései nyilatkozatbeküldés a mérkőzés követően nyitva álló 14 napos elszámolási – jogvesztő határidejű – kötelezettséget nem szünetelteti és nem hosszabbítja meg!

BKSZ Nyilatkozat az adóelőleg megállapításához 2022.(pdf)

EKHO-s elszámolás

 1. Rendelkezik olyan jogviszonnyal (munkaviszony, tagi jogviszony, vállalkozói jogviszony…), mely keretén belül legalább a minimálbér alapján az általános szabálynak megfelelően fizetnek utána közterhet, és ezt 2021. évi munkáltatói igazolással igazolni is tudja, vagy
 2. Jelenleg nyugdíjas (kizárólag az öregségi nyugdíj vehető figyelembe) és nyugdíját nem szünetelteti, az választhatja ezt az adózási módot.

Normál 10%-os költséghányados elszámolás

Akik nem rendelkeznek az EHO alkalmazásához szükséges feltételeket teljesítő jogviszonnyal (munkaviszony stb.) vagy nappali tagozatos hallgatók, egyéb biztosítási jogviszony nélkül.

25 év alattiak SZJA kedvezménye

A Törvény által a 25 év alattiak SZJA levonási kedvezmények esetében 

 1. alapesetben, ha az adóalany élni kíván az adólevonási lehetőség mentességével nem kell külön nyilatkozatot kitöltenie, csak a Normál 10%-os költséghányaddaos elszámolás nyilatkozatot kell csupán benyújtania.
 2. Azonban ha nem kíván élni a mentességgel ezt a lent található nyilatkozat kitöltésével a a Normál 10%-os költséghányaddaos elszámolás nyilatkozat mellékleteként kell benyújtania!

A 25. életévét be nem töltött fiatal csökkentheti az összevont adóalapjába tartozó egyes jövedelmeit a 25 év alatti fiatalok kedvezményével. A kedvezménnyel csökkenthető például a bérjövedelem, a megbízási díj, az őstermelői jövedelem, az egyéni vállalkozó átalányban megállapított jövedelme, vagy vállalkozói kivétje. További részletes tájékoztatás a nyomtatvány kitöltési útmutatójában!

Nyomtatvány (pdf)

Elszámoláshoz használható nyomtatványok 2022.01.01-től

Az elszámoláshoz használható nyomtatványok 

Mind a két nyomtatvány (BKSZ’210801′ EKHO és a BKSZ’210801′ 10%) használható egy vagy több mérkőzés elszámolására! Nincs külön gyermekbajnokira és felnőtt. főiskolás illetve egyéb mérkőzésekre más elszámolás/

Kérjük a nyomtatványt töltse le, majd annak az első fülén található tájékoztató alapján készítse el az elszámolást.

A nyomtatványt kinyomtatni nem kell, a kitöltött és a tájékoztatóban leírt módon átnevezett nyomtatványt kell emailban a handballbudapest@gmail.com címre elküldeni, a mérkőzést követő 48 órán belül.

BKSZ gépkocsi elszámolás 2021.08.01-től

Útiköltség elszámolásra használható nyomtatvány kizárólag előre egyeztetett és engedélyezett tervezett kifizetés esetére.

Játékvezetői, Versenybírói, órakezelői, online jegyzőkönyvvezetői díjak 2021/2022

A Budapesti Kézilabda Szövetség Bajnokságaiban és az általa szervezett MKSZ Gyermek és Kisiskolás bajnokságokban alkalmazható, elszámolható játékvezetői, versenybírói díjak:

A Budapesti bajnokságokban nincs hétközi és hétvégi díj megkülönböztetés, csupán egy díj került meghatározásra.

A játékvezetők számláikat, elszámolásaikat, a mérkőzést követő 3 (három) naptári napon belül juttassák be a BKSZ-be. A mérkőzés versenybírói jelentésének és az elszámolások, számlák beérkezését követően érkeztetjük a “jegyzőkönyvet” és nyílik meg az elszámolás lehetősége.

Kifizetés:

 • számlás esetén a beérkezést követően folyamatosan,
 • megbízás és EKHO-s kifizetés esetén a teljesítést követő hét péntekig kerül átutalásra.


Órakezelő /online jegyzőkönyvvezető

  hétvégén
MKSZ ifjúsági bajnokságok 2.500 Ft
MKSZ serdülő bajnokságok 2.500 Ft
MKSZ U16 bajnokságok 2.200 Ft
Bp. felnőtt bajnokságok 2.500 Ft
Gyermekbajnokság U 15 2.200,-Ft
Gyermekbajnokság U 14-U12 1.800,-Ft
Gyermekbajnokság U 11 1.400.-Ft
Egyéb felnőtt 2.500,-Ft

 

MKSZ tájékoztatás Munkáltatói igazolásról, a régi nyilatkozat törléséről 2021.01.08

“Fölhívjuk azon kollégák figyelmét, akik magánszemélyként számolnak el, hogy a legutóbb csatolt – és a rendszerből is letölthető – SZJA nyilatkozatot szükséges csatolni a Központi Rendszerbe! Ez a 2021. évi Nyilatkozat és a 2020. évit már nem fogadjuk el. Az új adóévre (2021) a 2021.évi nyilatkozatot szíveskedjenek csatolni, a régit pedig törölni kell a rendszerből, mert már nem aktuális!
Akik EKHO-san nyilatkoznak, 2021. évi Munkáltatói igazolást szükséges csatolni, a 2020. évit törölni kell a rendszerből!”

A számlát kibocsájtóknak, cégek egyéni vállalkozások 2021. évi dátumozású cégkivonatot, egyéni vállalkozói tevékenységigazolást, adótörzs lekérdezét szükséges feltölteni, ezzel igazolva a kibocsájtó 2021. január 1-től működő adóalany.

A KATA-s egyéni vállalkozóknak és KIVA-s vállalkozásoknak külön nyilatkozattal kell tájékoztatni az MKSZ-t és a BKSZ-t mint kifizetpőt ennek tényéről, mely benyújtás elmaradása esetén valamennyi ezzel kapcsolatos bírság, jogkövetkezmény a benyújtás elmulasztóját terheli.

MKSZ Központi rendszerrel kapcsolatos kérdésekkel:

Bálega Tibor
PÉNZÜGYI KOORDINÁTOR
Magyar Kézilabda Szövetség 
Telefon: (+36 1) 435 4251 
Mobil: (+36 30) 645 2715 
E-mail: balega@mksz.hu