Védettségi igazolvánnyal folytatódik a Budapest Bajnokság

By | 2021.10.14

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottságának 77/2021. számú határozatával összhangban a BKSZ is módosította a versenykiírását a 4. számú melléklettel, mely szerint 2021. október 11. napjától visszavonásig:

  1. A mérkőzéseken csak az a játékos rendelkezik játékjogosultsággal, illetve csak az a hivatalos személy (jegyzőkönyvben szereplő hivatalos személyek ideértve a játékvezetőket, versenybírókat is) valamint ellenőrök, jegyzőkönyv-vezetők, órakezelők, pályatörlők vehet részt, aki a mérkőzés kezdési időpontját megelőző 72 órán belüli negatív PCR tesztet mutat be. Ez alól mentesül, aki igazolja a koronavírus (Covid-19) elleni védettségét. A védettségi igazolás lehet:
    • védettségi igazolvány
    • applikáció
    • oltásról szóló hivatalos dokumentum (már az első oltásé is megfelel)
  2. A Covid-19 vírussal igazoltan fertőződött játékosokról sportszervezetük a tudomásszerzést követő 72 órán belül köteles értesíteni a Magyar Kézilabda Szövetséget a covid19@mksz.hu címen és a Budapesti Kézilabda Szövetséget az iroda@handballbudapest.hu címen.
  3. A Budapest Bajnokság Siketek sportcsarnokban megrendezendő a BKSZ áltla biztosított teremidőpontokban lévő valamennyi mérkőzését zárt kapuk mögött kell lebonyolítani. A többi sportszervezet szabadon dönthet, a mérkőzéseinek nyilvánosságáról e szabályzat és az MKSZ Covid protokolljának betartásával!

Az MKSZ Elnöksége elfogadta az új Sporetegészségügyi szabályzatot, melynek 5. pontja foglalkozik a járványhelyzethez kapcsolódó ellenőrzések szabályaival.

BKSZ-Elnök/048/1/2021.10.11. számú határozat

Sportegészségügyi szabályzat

Zártkapus jegyzőkönyv