Utánpótlás korú kézilabdázókra vonatkozó előírások értelmezése a BKSZ Versenykiírásában

By | 2018.09.19

A Budapesti Kézilabda Szövetséghez a sportszervezetektől érkezett jelzések alapján szeretnénk egyértelműen megfogalmazni a BKSZ 2018/2019. évi Versenykiírásának a 7.2.5 , 7.3 pontjaiban meghatározott előírásokat.


“7.2.5 Játékengedély utánpótlás korú kézilabdázóra a Budapest felnőtt bajnokságban

Azon Sportvállalkozások és sportszervezetek, akik felnőtt csapatai az NB-s bajnokságokban szerepelnek (NB I. NB I/B. NB II. bajnokságok osztályaiban), sportolói e bajnokságok valamelyikére kiadott érvényes játékengedéllyel rendelkeznek, a Budapest Bajnokságban szereplő csapata(i)-ban férfiak esetében 1999. január 1. és 2003.december 31-e a nőknél az 2000. január 1. és 2004, december 31-e között született játékosok részére kérhetnek játékengedélyt. Az engedély kiadásának díja 7.500 Ft azaz hétezer-ötszáz forint (mely a biztosítást is tartalmazza).

A budapesti bajnokságba kiadott játékengedély nem része az MKSZ. által kiadott játékengedély rendszernek.

Mérkőzéseként a fentiek szerint kiadott (utánpótlás korú játékos) játékengedéllyel, mérkőzéseként legfeljebb 2 (kettő) fő szerepeltethető a mérkőzés jegyzőkönyvében.

Ha az adott sportszervezetnek több csapata szerepel a Budapest Bajnokságok osztályaiban (Bp. I. o. Bp. II. o. stb.) akkor a kérelem benyújtásakor meg kell nevezni, mely csapatra kéri az engedély kiállítását, és kizárólag abban a csapatban szerepeltethető a játékengedélyével,”

Fentiek alapján olyan NB-s felnőtt játékengedéllyel rendelkező utánpótláskorú kézilabdázókról beszélünk akik részére játékengedélyt kértek a sportszervezet Budapest Bajnokságban szereplő csapatába.  Tetszőleges számú ilyen játékengedély kérhető, melynek díja 7.500,-Ft.  

Egy adott mérkőzésen az ilyen játékengedéllyel rendelkező sportolók közül 2 (kettő) fő szerepeltethető a mérkőzés jegyzőkönyvében.!


“7.3. Kettős játékengedély utánpótlás korú kézilabdázóra a Budapest felnőtt bajnokságokban

A Budapest felnőtt bajnokságba nem szerepló Sportszervezetek játékosai kaphatnak „Budapesti kettős utánpótlás játékengedélyt” amellyel mindkét Sportszervezet csapatában játszhat. A kézilabdázó jogosultságának átadása csak az átadó és az átvevő sportszervezet, továbbá a kézilabdázó között létrejött írásos megállapodás alapján történhet.

Férfiak esetében 1999. január 1. és 2003. december 31-e, nőknél az 2000. január 1 és 2004. december 31-e között született utánpótláskorú korú játékosok részére kérhetnek „budapesti utánpótlás kettős játékengedélyt”.

A „budapesti utánpótlás kettős játékengedély” megszerzése nem átigazolás, nem számít második játékengedélynek, nem része az MKSZ által kiadott játékengedély rendszernek, és azt a BKSZ Versenybizottsága legfeljebb, egy bajnoki évre engedélyezi. A kérelem megadása sorszámmal ellátott fényképes betétlap kiadásával történik. Egy játékos egy bajnoki évben egy „budapesti kettős játékengedélyt” kaphat. Az engedély megadásának díja 20.000,-Ft azaz húszezer forint (mely a biztosítást is tartalmazza). Az összeget a kérelmet benyújtó sportszervezet, a részére kiállított és emailen a nevezéskor megadott kapcsolattartási email címre megküldött számla ellenében átutalással köteles megfizetni.

A Budapest felnőtt bajnokságban nem szerepló Sportszervezetek játékosai un. „budapesti utánpótlás kettős engedéllyel rendelkező játékosok közül 2 (kettő) játékos szerepeltethető mérkőzés jegyzőkönyvében.”

Ha két sportszervezet (egyik nem szerepel a Budapest bajnokságban, míg a másik igen) megállapodik utánpótlás korú kézilabdázó mindkét sportszervezetben történő szerepeltetéséről, akkor tetszés szerinti sportoló részére kérhető “budapesti utánpótlás kettős játékengedély”  mely díja 20.000 Ft.

Egy adott mérkőzésen az ilyen engedéllyel rendelkező sportolók közöl 2 (kettő) fő szerepeltethető a mérkőzés jegyzőkönyvében!

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét és a létszámkorlát betartását!