Tragédia a kézilabda pályán

By | 2017.03.20

2017. március 19-én (vasárnap) 12:45 órakor lejátszott Híd Unó Varánuszok : Külker SC Bp. I./A. bajnokság felsőházi mérkőzésének 59. percében a Külker SC játékosa Dian László György egy időkérés alkalmával a kispadról nem tudott felállni, előrebukott és meghalt. A helyszínen lévő játékosok és résztvevők, folyamatosan próbálták újraéleszteni, a teremben rendelkezésre álló defibrillátor készülékkel a mentők kiérkezéséig, a kiérkező mentők is folytatták az újraélesztési kísérletet, de sajnos a sportoló életét nem sikerült megmenteni. 

Dian László György 1978. augusztus 2-án Szarvason született, 2015. januárja óa játszott heti rendszerességgel a Külker SC csapatában, kapusként. Lukács Géza csapatvezető elmondása szerint a mérkőzés első félidejében védett, nem jelzett panaszt senki felé csapatból, mindenkit megdöbbentett a mérkőzés végén történt tragikus eset.

A Budapesti Kézilabda Szövetség osztozik a család és a csapat gyászában, egyben felhívja tagszervezeteit, hogy a soron következő bajnoki mérkőzésükön egy perces néma főhajtással emlékezzenek meg sporttársunkról.

Emlékét mindörökre megőrizzük.

Híd Unió csapata kérésének megfelelően az alábbiakat tesszük közzé:

“A Híd-Unió Sportegyesület mély fájdalommal fejezi ki együttérzését kézilabdacsapata 2017. március 19-én, a Külker SC elleni bajnoki mérkőzés 59. percében tragikus hirtelenséggel elhunyt Dian László György halála miatt. Megrendülten osztozunk ellenfelünk gyászában, őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt hozzátartozói, barátai számára. Csapatunk a következő edzésén és mérkőzésén fekete gyászszalagot viselve, illetve egyperces gyászszünettel adózik sporttársunk emléke előtt.

Nyugodjék békében!

Híd-Unió Sportegyesület”