Tájékoztató a Budapest Bajnokságok folytatásáról

By | 2021.01.13

Felhívjuk a Budapest Bajnokságban résztvevő sportszervezetek figyelmét, hogy a bajnokságok az alábbiak szerint folytatódnak.

Budapest Felnőtt Női bajnokság I. osztály

Tavaszi fordulók az eredetileg tervezett napokon történnek az első forduló napja február 14, a mérkőzés időpontokat 2021. január 31-ig kell a szokásos módon bejelenteni.
Az elhalasztott mérkőzéseket a bajnokság utolsó fordulójáig – 2021.04.18 – kell lejátszani. Az elöl álló csapatnak kell kezdeményeznie a le nem játszott mérkőzések pótlását, a megszokott szabályok szerint.

Budapest Felnőtt Női bajnokság II. osztály

Az Emericu KSE II. csapat visszalépni kényszerült a további folytatástól, a tavaszi fordulók az eredetileg tervezett napokon történnek az első forduló napja 2021 február 14, a mérkőzés időpontokat 2021. január 31-ig kell a szokásos módon bejelenteni.
Az elhalasztott mérkőzéseket a bajnokság utolsó fordulójáig – 2021.04.18 – kell lejátszani. Az elöl álló csapatnak kell kezdeményeznie a le nem játszott mérkőzések pótlását, a megszokott szabályok szerint.

Budapest Felnőtt Női bajnokság III. osztály

Az elhalasztott mérkőzéseket 2021.03.28 kell lejátszani, további fordulók kiírása csak ezután történhet. Az elöl álló csapatnak kell kezdeményeznie a le nem játszott mérkőzések pótlását a megszokott szabályok szerint.

Budapest Felnőtt Férfi bajnokság I. osztály

Tavaszi fordulók az eredetileg tervezett napokon történnek az első forduló napja 2021 február 14, a mérkőzés időpontokat 2021. január 31-ig kell a szokásos módon bejelenteni.
Az elhalasztott mérkőzéseket a bajnokság utolsó fordulójáig – 2021.05.16 – kell lejátszani. Az elöl álló csapatnak kell kezdeményeznie a le nem játszott mérkőzések pótlását, a megszokott szabályok szerint.

Budapest Felnőtt Férfi bajnokság II. osztály

Figyelembe véve az elhalasztott mérkőzések számát és a csoport létszámából adódó eredetileg tervezett tavaszi fordulószámokat változást eszközöltünk a bajnokság lebonyolításában a következők szerint. Az elhalasztott mérkőzéseket 2021.03.07-ig kell lejátszani. Az elöl álló csapatnak kell kezdeményeznie a le nem játszott mérkőzések pótlását a megszokott szabályok szerint. A kialakult tabella alapján a folytatás két csoportban, alsó- felsőházi rájátszás rendszerben folytatódik 2021.03.21.-i első fordulónappal. A rájátszás mérkőzéseinek időpontbejelentése 2021.03.14, kiemelt tekintettel a 2021.03.21 és 2021.03.28 dátummal lebonyolításra kerülő fordulókra. A csapatok az alapszakaszban elért egymás elleni mérkőzések eredményeit tovább viszik a rájátszásba, az utolsó forduló 2020.05.16.

Ezúton szeretnénk megköszönni a sportszervezeteknek, hogy a kiküldött helyzetfelmérő kérdéseinkre válaszoltak.
Kiemelnénk, hogy minden csapattól kaptunk válaszlevelet, ami megmutatta, hogy mindannyiunk számára fontos a kézilabdasport és azon belül a Budapest Bajnokság folytatása.
A bajnokság folytatásának menetéről a beérkezett és összesített információk alapján döntöttünk.