Szakedző Képzést indít az MKSZ NEK

By | 2014.02.07

A Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja (NEK) 2014. szeptemberben Kézilabda Szakedzői Tanfolyamot indít. A képzést sikeresen befejező hallgatók az MKSZ Szakmai és Versenybizottságának Licenc-szabályzata értelmében „B” – licencet, az Európai Kézilabda Szövetség előírásai szerint pedig „EHF III.” – szintű minősítést szereznek, amely a hazai és az európai bajnokságok legmagasabb osztályában történő edzői munkavégzésre jogosít, továbbá bemeneti lehetőséget biztosít az EHF – Mesteredző Tanfolyamra.  

Azok a jelentkezők, akik OKJ-s kézilabdaedző (középfokú edző) képesítéssel rendelkeznek, sikeres felvételi vizsga esetén ez év szeptemberében kezdhetik meg 2 éves tanulmányaikat.

Azok a jelentkezők, akik az egyéves képzés bemeneti követelményeinek megfelelnek (legalább OKJ-s kézilabdaedző + testnevelő tanár), a III. félévvel, azaz 2015 szeptemberétől csatlakozhatnak az ez év szeptemberében induló csoporthoz és velük együtt, 1 év tanulmányi idő teljesítésével szerezhetnek szakedzői képesítést.  

A jelentkezés módja

A jelentkezést kizárólag e-mail útján, az itt található jelentkezési lap kitöltésével és annak visszaküldésével legkésőbb 2014. március 28-án 15.00 óráig kell megtenni. E-mail: hikadei@keziszovetseg.hu

A Felvételi vizsga várható időpontjai 2014. április 9, 23 és 30., naponkénti beosztás szerint 9.00 órától 15.00 óráig a Magyar Sport Házában, melyről részletes, írásbeli tájékoztatást kapnak a jelentkezők.

EHF / MKSZ-NEK Szakedző Tanfolyam – 2 éves (4 félév)
Bemeneti követelmények:
–       képesítés: legalább OKJ-s kézilabdaedző végzettség, (eredeti diploma / végzettség bemutatása szükséges a felvételin)
–       Edzői gyakorlat: legalább 1év az MKSZ által szervezett és rendezett bajnokságok – NBI., NBI/B.,NBII.,Megyei – és Gyermekbajnokság –   egyikében, vagy felnőtt, illetve korosztályos válogatottaknál végzett edzői munka számítható be edzői gyakorlatnak. (az igazolást az MKSZ Szakmai és Versenybizottsága adja ki)
–      Életkor: minimum 19 év
–      Felvételi: sikeres szóbeli vizsga

Képzési idő: 4 félév (360 tanítási óra), tanévkezdés: 2014 szeptember
Képzési típus: levelező, költségtérítéses
Képzési díj: 195.000 Ft + Áfa / félév
Oktatási helyszín: Budapest (MSH illetve Testnevelési Egyetem)
Oktatási napok: minden hónap első hétfőjén és keddjén félévenként 4 (összesen 8) alkalommal (8.00 – 16.00 óráig), illetve félévenként 3 napos szakmai tábor a szorgalmi időszakban vagy a bajnoki szezon végén

EHF / MKSZ-NEK Szakedző Tanfolyam – 1 éves (2 félév) 

Bemeneti követelmények:
–       képesítés: legalább OKJ-s kézilabdaedző és testnevelő tanári végzettség (eredeti diploma / végzettség bemutatása szükséges a felvételin)
–       Edzői gyakorlat: legalább 2 év (az MKSZ által szervezett és rendezett bajnokságok – NBI., NBI/B.,NBII.,Megyei – és Gyermekbajnokság –   egyikében, vagy felnőtt illetve korosztályos válogatottaknál végzett edzői munka számítható be az edzői gyakorlatnak. (az igazolást az MKSZ Szakmai és Versenybizottsága adja ki)
–       Életkor: minimum 20 év
–       Felvételi: sikeres szóbeli vizsga

Képzési idő: 2 félév (180 tanítási óra), tanévkezdés: 2015 szeptember
Képzési típus: levelező, költségtérítéses
Képzési díj: 195.000 Ft + Áfa / félév
Oktatási helyszín: Budapest (MSH, NSK)
Oktatási napok: minden hónap első hétfőjén és keddjén félévenként 4 (összesen 8) alkalommal (8.00 – 16.00 óráig), illetve félévenként 3 napos szakmai tábor a szorgalmi időszakban vagy a bajnoki szezon végén

A felvételi vizsga:
–          témaköre:a kézilabda sportág mozgásanyagának és a hozzákapcsolódó társtudományoknak az ismerete és komplex módon történő, gyakorlati alkalmazása;
–          módja: szóbeli felelet a vizsgabizottság által feltett kérdésekre;

Marczinka Zoltán
Igazgató
MKSZ-NEK