Sportorvosi engedély érvényessége

By | 2019.10.17

A Budapesti Kézilabda Szövetség szeretné felhívni a Játékvezető és Versenybíró sporttársak figyelmét az alábbi Kormányrendeletre.

A 215./2004. (VII.13.) számú Kormányrendelet alapján lehetővé vált, hogy háziorvosok és házi gyermekorvosok a körzetükbe bejelentkezett, amatőr sportolóként nyilvántartott lakosok (sportolók) részére sportorvosi vizsgálatot végezzenek.

Ennek eredményéről a játékosok sportorvosi lapján az eddigi gyakorlattal megegyező módon engedélyt adhatnak ki.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet értesítette az MKSZ-t, hogy megkötötte az első szerződéseket és az orvosok listáját a www.osei.hu oldalon lehet megtekinteni.

Az „AMATŐR” jogállású játékos orvosi engedélye a továbbiakban nem kell, hogy tartalmazza a sportorvosi u.n. ovális bélyegzőt. A többi tartalmi elem (keltezés, vagy az engedély érvényességének a vége, a „versenyezhet” szó, az orvos bélyegzőlenyomata és aláírása) továbbra is elvárás. A játékos jogállása a sportorvosi lapon a személyes adatok alatt szerepel.

„PROFI” jogállású jelzéssel ellátott játékosok esetében, illetve akinek a jogállása nem szerepel a lapon, továbbra is kötelező tartalmi elem marad az ovális sportorvosi bélyegzőlenyomat.

Megkérjük a Játékvezető és Versenybíró sporttársakat, hogy ennek megfelelően járjanak el a sportorvosi igazolás ellenőrzésekor.