HÍREK Az MKSZ Sportegészségügyi Albizottságának ajánlása

By | 2020.03.16

Tisztelt Sporttársak!

A veszélyhelyzet és a koronavírus-járvány terjedése miatt a Magyar Kézilabda Szövetség Sportegészségügyi Albizottsága és a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottsága nevében szeretném felhívni figyelmüket a koronavírus elleni fokozott védekezésre.
Jelen pillanatban sajnos nincs minden tekintetben érvényesnek mondható modell a vírus terjedésének várható ütemére, legfeljebb modellszámításokkal, lehetséges forgatókönyvekkel rendelkezünk, a járvány európai terjedése azonban teljes óvatosságra sarkall bennünket.
A vírus terjedésének fékezése és a kontaktusok számának csökkentése érdekében hivatalosan azt javasoljuk valamennyi sportszervezetnek, hogy további ajánlásig függessze föl az edzések megtartását, a sportolók egyénileg készüljenek, edzőik, nevelőik utasításai szerint. Az egyéni felkészülés és az átmeneti időszak edzésmetodikájával kapcsolatban szükség szerint az MKSZ szakmai irodája, egészségügyi kérdésekben pedig a szövetség Sportegészségügyi Albizottsága áll rendelkezésükre. Az összefogás valamennyiünk érdeke a veszélyhelyzet idején.

Tisztelettel,

Dr. Tállay András PhD sk.
Magyar Kézilabda Szövetség – Sportegészségügyi Albizottság, elnök
Magyar Olimpiai Bizottság – Orvosi Bizottság, elnök

eredeti dokumentum

Forrás: MKSZ