Online jegyzőkönyvvezetés a Budapest Bajnokságokban

By | 2018.09.14

A Budapesti Kézilabda Szövetség az év elejei Felkészülési tornától kezdődően jelezte a sportszervezetek felé, hogy a kor követelményeinek megfelelően, kimélve a környezetet a 2018/2019 évi Budapest Felnőtt Bajnokságoktól a papíralapú jegyzőkönyv elhagyásával áttér az online jegyzőkönyvvezetésre.

A sportszervezeteket kértük nyilatkozzanak arról, hogy tudnak e az online jegyzőkönyvvezetéshez személyt és tárgyi feltételeket biztosítani. A nyilatkozó sportszervezetek egy része még nem tudja biztosítani az online jegyzőkönyvvezetés feltételeit, így azokon a mérkőzéseken, ahol a hazai csapat nem tudja vállalni az online jegyzőkönyvvezetést a BKSZ által kiküldött versenybíró, vagy online jegyzőkönyvvezető látja el ezt a feladatot.

Az online jegyzőkönyvvezetőket a sportszervezet elektronikus ügyintézője az MKSZ központi rendszerében emelje be a sportszervezet alá a regisztrációs kódjuk alapján, mert így fognak tudni hozzáférni az aktuális jegyzőkönyvekhez.

Az online jegyzőkönyvvezetést vállaló sportszervezeteket kérjük, hogy már az előttünk álló hétvégén (2018.09.15-16) a hazai mérkőzéseiken biztosítsák az online jegyzőkönyvvezetés személyi és technikai feltételeit. Az online jegyzőkönyvvezetést vállaló és a bajnokságban folyamatosan ellátó sportszervezetek a BKSZ-Elnök/041/1/2018.09.13. számú a központi kifizetésre befizetendő havidíjakból az online jegyzőkönyvvezetőre eső díjhányadot az utolsó részletben jóváírjuk részükre.

A sportszervezeteknek nem kell papír alapon kitölteniük jegyzőkönyvet!  A mérkőzés előtt az MKSZ központi felületén a csapat összeállítást mezszámokkal együtt el lehet készíteni az adott mérkőzésre, melyet a helyszínen csak átemelnek a közreműködők és a mérkőzés résztvevőinek kézilabda igazolványait és a sportorvosi igazolásait engedélyeit a csapatgyűjtőben sorba rendezve át kell adni a mérkőzés játékvezetőinek, versenybírójának.  Az átadott dokumentumok ellenőrzése után az online jegyzőkönyvvezetővel együtt rögzítik a rendszerbe, a és bejegyzi a játékosok mezszámait is. A csapatfelelős a versenybírói lapon a áláírásával igazolja (mint a papír alapú jegyzőkönyvek esetében), hogy a sportolók helyes mezszámmal és igazolvány számmal kerültek rögzítésre az online rendszerben.

A mérkőzés folyamán az online jegyzőkönyvvezető vezeti a jegyzőkönyvet, melyet a mérkőzés végén a játékvezetők és versenybíróval történt egyeztetés után összesít és lejátszottra állítja a mérkőzést. Innen kezdve más teendője nincs. Bármely esetleges technikai hiba esetén a versenybíró által vezetett versenybírói lap alapján a mérkőzés végén utólag fel kell rögzíteni a hiányzó eseményeket és úgy nyilvánossá tenni a jegyzőkönyvet.

A rendelkezésre álló informatikai hátteret kihasználva, így a csapatok és a szövetség munkája is könnyebb és hatékonyabb lesz, a külső szemlélők aktívan nyomon követhetik az aktuális Budapest bajnoki mérkőzések állását a világ bármely pontjáról.

A sportszervezetekben online jegyzőkönyvvezetői feladatokat ellátó új személyek részére oktatást szervezünk, amelyre jelentkezni az alábbi linken lehet:

jelentkezés online jegyzőkönyvvezetői képzésre

Megértésüket és segítő együttműködésüket megköszönjük, bármely kérdés esetén állunk rendelkezésükre!