MKSZ Online igazolási és átigazolási rendszer

By | 2014.07.22

Tisztelt Sporttársak!

A 2014/2015, évi bajnokságoktól kezdődően bevezetésre kerül az online igazolási- és átigazolási rendszer, a játékosok már csak az új elektronikus formában kiváltott igazolvány és játékengedély birtokában szerepelhetnek.
A korábban használatban lévő kézilabda igazolványok érvényüket vesztik, azokkal 2014. szeptemberétől hivatalos mérkőzésen szerepelni már nem lehet.
Ezzel párhuzamosan megszűnnek az “A-B” kartonok és a regisztrációs kártya is, tekintve, hogy a versenyengedélyek és a játékengedélyek ugyancsak az új rendszer szerint kerülnek kiadásra.
A kettős játékengedélyek és a Sportiskola-Sportegyesület engedélyek (u.n. zöldkártyák) szintén az új nyilvántartásban készülnek el.
A kézilabda magyar státusz a 2014-2015, évi versenykiírásnak megfelelően megszűnik.
A kézilabda magyar-magyar engedélyek továbbra is használhatóak majd, azokat kérjük megőrizni és a játékengedély kérésekor bemutatni.

A leigazolás menete:

A sportszervezet a megkapott jelszó birtokában belép az MKSZ internetes adatbázisába.
Itt az “új leigazolás” pontban kell kitölteni a játékos adatait. Akitöltött majd kinyomtatott lapot a sportszervezet  és a játékos (ha szükséges tötvényes képviselője) aláírja és továbbítják az illetékes megyei/budapesti KSZ-be.

Nem magyar állampolgárságú leigazolandó játékos ügyintézése a korábban megszokott formában történik. Az MKSZ oldalán található nemzetközi átigazolási kérelem nyomtatványt kell az MKSZ-hez eljuttatni.

Átigazolás menete:

Az adatbázisban az átigazolási pontnál ki kell választani az átigazolandó játékost, majd a kinyomtatott lapot aláíratni az átadó és az átvevő sportszervezettel valamint a játékossal (ha szükséges törvényes képviselőjével). Ez után ezt a lapot kell eljuttatni az átigazolást végző szervhez- Mivel nincs “A” karton így az átadó szerinti megyei szövetséghez nem kell elutazni!

Az átigazolások illetékessége nem változik:

  • NB I-be MKSZ
  • NB I/B -be MKSZ
  • egyéb megyei/budapesti Szövetség (kivéve a kölcsönadás és a nem magyar állampolgárságú játékosok, mert azok továbbra is MKSZ)

Kölcsönadás esetén az átigazoláskor szükséges leadni a visszaigazoló lapot és a kölcsönadási szerződés egy példányát is.

Az új igazolvány:

A 2014/2015-ös bajnoki szezonra érvényes igazolvány elkészítésének feltétele, hogy a sportszervezet a játékosának a fényképét a nyilvántartó rendszerbe feltöltse.
Átigazolás és leigazolás esetén előzetesen az igazolást végző szervezet részére elektronikusan megküldi, vagy adathordozón magával viszi a fényképet (szkennelve).

Sportorvosi igazolások:

Az új igazolványhoz egy második lapként, fényképes sportorvosi igazolvány lap is nyomtatva lesz. A még érvényes sportorvosi igazolásokat a Magyar Kézilabda Szövetség vagy az illetékes Megyei / Budapesti Kézilabda Szövetségek érvényesítik, de csak abban az esetben, ha a régi sportorvosi igazolást az igazolvánnyal együtt a Szövetségben a sportszervezet leadja. Kérjük, hogy 2014. július 15-től sportorvosi igazolást már csak az új igazolványba kérjenek a sportszervezetek.

Az ügyvitel menete:

A sportszervezet az átigazolási, leigazolási kérelmeiket minden érintettel aláírva akár személyesen akár elektronikus formában a Magyar Kézilabda Szövetség vagy az illetékes Megyei / Budapesti Kézilabda Szövetség részére eljuttatja. A szükséges ügyviteli díjat személyesen készpénzben vagy átutalás formájában megfizeti (utóbbi esetben a kérelem mellé csatolni kell a befizetésről, átutalásról szóló igazolást).
A dokumentumok leellenőrzését követően az ügyintéző a kért játékengedélyekkel. sportorvosi lappal együtt, az új igazolványt kinyomtatja.

Megkérünk minden sportszervezetet, hogy az elektronikus ügyintézők adatait – sportszervezetenként több személy is megadható – (név, születési hely, idő, anyja neve e-mail címe) az ersekr@keziszovetseg.hu címre haladéktalanul megküldeni szíveskedjenek.

Aki a kért adatokat már megküldte, annak a bejelentkezési adatokat hamarosan meg fogja küldeni az MKSZ.

Technikai és játékengedélyekkel kapcsolatos technikai információ esetén kérjük az alábbi elérhetőségeket szíveskedjenek használni:

Markó Gábor markog@keziszovetseg.hu Tel: 1 460-6823 (július 21-27 között szabadságon van)

Érsek Réka ersekr@keziszovetseg.hu Tel: 1 460-6823

Átigazolással kapcsolatos kérések:

Rupp István ruppi@keziszovetseg.hu Tel: 1 460-6823

Szíves megértésükben és együttműködésükben bízva, abban a reményben, hogy az új rendszer jelentős könnyítést eredményez a mindennapos ügyintézésbe, sporttársi üdvözlettel

Dr. Kersch Ferenc
elnök
MKSZ Szakmai és Versenybizottság
főtitkár-helyette

 Tájékoztató