Küldöttgyűlést tartott az MKSZ – számos budapesti sportember részesült magas kitüntetésben

By | 2017.05.19

Az MKSZ 2017. évi Küldöttgyűlésén a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetés valamennyi elismertje szorosan köthető Budapesthez és az itt végzett sok évtizedes munkájukkal nem csak saját, hanem a budapesti kézilabda hírnevét is öregbítették.

“Megtartotta 2017. évi rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség.

A Küldöttgyűlés nyitányaként Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára üdvözölte az esemény résztvevőit és méltatta az MKSZ programját és törekvéseit.
A küldöttek dr. Kocsis Máté elnök és Novák András főtitkár beszámolóját követően egyhangúlag elfogadták a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai és pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági jelentését, valamint a Felügyelőbizottság jelentését, majd a 2017. évi MKSZ-költségvetést is, illetve az előterjesztésnek megfelelően módosította a szövetség Alapszabályát a sporttörvénynek megfelelően, illetve a küldöttgyűlési szavazati jogok elosztása kapcsán.
Györfi János, az Elnökség tagja a szövetség 2018-2024 közötti stratégiáját ismertette, amelyet a küldöttek egyhangúlag elfogadtak.

A küldöttgyűlés zárásaként került sor az MKSZ kitüntetéseinek átadására.

Elismerő oklevélben részesült: Balogh Ferenc, Barta Ferenc, Forgács Ferenc, Gódorné Nagy Marianna, Horváth Ildikó, Horváth János, Kabók József, Kovács Péter, Lelkesné Tomann Rozália és Mihálykáné Samus Ilona.

A Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést adományozott az MKSZ:

  • Dobrovits Csabának,
  • Kékes Csabának,
  • Kékes Pálnak,
  • Pánczél Barabásnak,
  • Rupnik Károlynak,
  • Dr. Tájok Péternek.

Dobrovits Csaba és Tájok Péter a hétvégén a göppingeni férfi EHF-kupa négyes döntőn működnek közre játékvezetőként, így ők később veszik át az Emlékérmet.

A Török Bódog Emlékérem 2017. évi díjazottjaként a kitüntetést:  Mocsai Lajos, az MKSZ tiszteletbeli elnöke, a Testnevelési Egyetem rektora vehette át.”

A Budapesti Kézilabda Szövetség is őszinte tisztelettel gratulál valamennyi kitüntetettnek, és nagyon büszke a fővárosi kézilabda hírnevét öregbítő díjazottjaira!

Forrás: MKSZ