Időpontfoglaló rendszer használata

By | 2020.09.01

Kedves Sporttársak!

Figyelembe véve a COVID-19 járványhelyzetet, a közvetlen kontaktok csökkentése és a minél gördülékenyebb kiszolgálás érdekében a Budapesti Kézilabda Szövetség a következő ügyintézési rendszer szerinti eljárást kéri a sporttársaktól és sportszervezetektől:

  • minden az ügyintézéshez szükséges dokumentumot a BKSZ munkatársaihoz kell eljuttatni a központi iroda@handballbudapest.hu címre vagy a BKSZ illetékes munkatársához a megszokott elérhetőségeken
  • a BKSZ munkatársai elkészítik a kért dokumentumokat (igazolásokat, versenyengedélyeket, sportorvosikat…), majd visszajelzik azok elkészülését
  • a visszajelzés után kérjük az időpont foglalását a BKSZ honlapján (http://www.handballbudapest.eu/idopont/). A lefoglalt időpontban átvehetők az elkészített dokumentumok az arra rendszeresített irodánk előtt kihelyezett tárolóban, ezért kérjük, hogy időben történjen meg az időpontfoglalás.
  • amennyiben korrekció szükséges, úgy azt a foglalt időpontban tudják jelezni a BKSZ munkatársainak közvetlenül. (személyes ügyintézéshez kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés, az erre rendszeresített állomáson)

A kihelyezett eszköz kijelölt tárolórészébe bejövő dokumentumok is kerülhetnek, amelyek későbbi feldolgozásra várnak.

Köszönjük megértő együttműködéseteket!