Búcsú Hemela Zsolttól

By | 2020.04.07

2020. április 14-én 9 órakor az Új köztemető szóróparcellájánál helyezik végső nyugalomra Hemela Zsoltot.

2020. március 14-én, méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegsége után életének 58. évében elhunyt Hemela Zsolt, a Ferencváros szakosztály-menedzsere.

Búcsúztatására 2020. április 14-én, 9 órától az Új köztemetőben, a szóróparcellánál kerül sor.

A család köszöni mindenkinek, aki gyászában vele osztozik és kéri, hogy a szertartáson a részvétnyilvánítástól szíveskedjenek eltekinteni, kegyeletét mindenki csak egyetlen szál virággal rója le.

Hemela Zsoltra Ballai Attila a Zöld és fehér magazin hasábjain közölt írásával emlékezünk.

“Aki még aktív sportoló, kapus korából emlékszik rá, tudja, hogy átlagos termete ellenére kimagaslott minden mezőnyből. Azaz kitűnt. Belülről fakadó őserő volt, született vezér. És ehhez sehogy sem kellett viselkednie, csupán önmagát adnia. Aki már csak a sportvezetőt, e barátságos, kissé réveteg tekintetű, halk szavú – kizárólag egy-egy téves játékvezetői ítéletnél lényegült vissza – negyvenes, ötvenes énjét ismerte, az az egykori elsőt nem is hitte el. Pedig nem az erő távozott belőle, inkább megszállta valamiféle harmónia, nyugalom. Ami bajában sem hagyta el. A méltósággal viselt betegség nála nem szólam, hanem minden nap, minden perc valósága volt. A pálya szélén fogyott el, anélkül, hogy egyetlen szóval is panaszkodott, kapaszkodott volna. Rettenetesen féltettük, de faggatni, tanácsot, bátorítást adni még jobban féltünk; ilyenkor a régi Zsoci szeme villant, haragosan.
Őt ne sajnálják, üzente. Ő győzni fog, mint ahogyan összes csapata, de mindenekelőtt és mindenekfelett a Ferencváros kapujában is ezt sugározta a lénye.
Ezért is írom le hitetlenkedve, hogy elment, elhunyt. Maradjunk annyiban, dimenziót váltott. Az erő most sem belőle, hanem vele távozott.”

Hemela Zsoltot a Ferencváros Torna Club saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

Forrás: MKSZ, FTC